Favor Cool » Prijs airco+montage

Airco+montage 

 

Soorten airco

Single split 

(1 binnenunit met 1 buitenunit)

Multi split

(Meerdere binnenunits op 1 buitenunit)

Monoblock airco 

(Airco zonder buitenunit)

 


Installatie gemiddeld 14 dagen na goedkeuring offerte!


Hieronder vind u een overzicht van de single split inverter  airco's, multi splits en monoblock toestellen die wij u kunnen aanbieden met installatie. Klik in het submenu op het gewenste merk en bekijk onze prijzen inclusief standaardinstallatie. Onze maxicool, tosot, lg en era inverter airco's zijn allemaal fluisterstil, energiezuinig en u krijgt 5 jaar garantie op toestel en plaatsing. (mits een jaarlijks onderhoud)

Een standaardinstallatie voor de plaatsing van een airco houdt in dat de binnen en buitenunit met maximaal 3m leiding tussen de units worden verbonden en geïnstalleerd. Er wordt 1 gat geboord door een normale bakstenen muur, geen beton. De stroom/voeding van de airco wordt van het dichtstbijzijnde stopcontact afgetakt dmv een kabel met stekker

Hier komen we in 90% van de gevallen mee toe. Valt uw airco met installatie net buiten een standaardinstallatie? Dan kunt u rekenen op een 50 euro all-in prijs per lopende meter koelleiding, stroomkabel en condens afvoerslang inclusief montage en werkuren

In onze foto pagina's vindt u vast foto's terug die overeen kunnen komen met uw huidige situatie en vraag. U vindt er veel installatiefoto's van maxicool, lg airconditioning, tosot en era toestellen regio limburg terug. Zo krijgt u alvast een beeld over hoe het eruit kan zien in het echt.

 Wandmodel
R32 INVERTER Energielabel verw. A+++
Mat wit design Energielabel koelen A++
Wifi optioneel Afstandsbediening

Wandmodel
R32 inverter Energielabel koelen A ++
Hoogglans wit Energielabel verw. A ++
Compact design Afstandsbediening
Optioneel wifi

Vloermodel airco
Vloermodel
R32 inverter Afstandsbediening
Energielabel koelen A++ Optioneel Wi-Fi
Energielabel verw. A +++

Wandmodel
R32 Energielabel verw A+++
Inverter Energielabel koelen A++
Optionele wifi module

Wandmodel
Black mirror frontpaneel Energielabel koelen A++
R32 inverter Energielabel verw. A+++
Wi-Fi optioneel Afstandsbediening

Lg prestige

Lg standard


Como 2.0 hp mono

Mobiele airco

Airco mobiel

Wat betekent single split airco

Single split inverters zijn een set van 1 binnenunit en 1 buitenunit. Meerdere binnenunits op 1 buitenunit worden multisplits genoemd. 2 binnenunits op 1 buitenunit is een duo split systeem. Let op, de kosten van een multi split systeem zijn in verhouding duurder dan een single split systeem. Het klinkt onlogisch dat 2 binnen en 2 buitenunits duurder zijn dan 2 binnen op 1 buitenunit, toch is het zo. Het geld zit em niet in de ijzeren omkasting, want daar liggen de kosten niet. De elektronica en het het motorisch vermogen van twee buitenunits wordt in 1 grotere, het vermogen en de grootte van de compressor zijn aangepast. 2x 2.5kw binnenunits worden geïnstalleerd op 1 buitenunit van 5 kw, deze heeft andere parameters en waarden die ervoor zorgen dat de productie en het op de markt breng ervan duurder zijn dan een single split systeem. Esthetisch soms een voordeel, het nadeel is dat bij een motor defect beide units niet kunnen worden gebruikt.


Wat betekent multi split airco

Met een milti split toestel kunt meerdere binnenunits aansluiten op 1 buitenunit. Het voordeel hiervan is dat u minder lelijke apparaten tegen uw gevel heeft hangen. Onthoudt wel dat de binnenunits verbonden worden met de buitenunits dmv. leidigwerk. In een kabelgoot moet er dus vanaf de 2 binnendelen naar het 1 grote buitendeel toe gewerkt worden, weliswaar in een kabelgoot maar het maakt het er niet mooier op, vooral niet als de afstand lang is. Een ander nadeel kan zijn dat als de buitenunit in storing valt dzt dat u geen enkel binnendeel meer kunt gebruiken. En misschien nog een heel belangrijk argument is de prijs! Een multi split toestel (bijv. 2 binnen 1 buiten) is in vergelijking met een single split (1 binnen 1 buiten) een 15 tot 20% duurder. 


Waarom is een multi split duurder dan een single split

De productie can dit type units ligt veel lager wereldwijd dan de traditionele single split airco's met binnen en buitenunit. Hoe groter de masser hoe groedkoper een product wordt voor te producen.. echter moet u ook in acht nemen dat aos u een multisplit systeem heeft can 2x 2.5kw op 1x 5kw buitenunit dat de onderdelen in de buitenunit zoals de compressor, printplaten en bekabeling dubbel aanwezig zijn. Dan blijft er nog het ijzeren omhulsel over en dat is niet zo duur. Alsook speelt het verbruik en wat kost om te maken và€die zwaardere units een rol, zodra je een zwaarder toestel hebt verbruikt het automatisch meer en is het schadelijker voor het milieu. De taksen van overheden spelen dan ook een rol, een kleiner toestel heeft eerder een A+++ label terwijl een zwaarder toestel een A++ label heeft.Het zijn dus een paar factoren die een rol spelen.