Favor Cool » Airco onderhoud

onderhoud airco

BOEK UW ONDERHOUD AIRCO VOOR OKTOBER AAN EEN VOORDELIGERE PRIJS!


Onderhoud airco Prijs
klein onderhoud en nazicht € 75
Groot onderhoud en dieptereiniging € 100

OKTOBERPRIJS

klein onderhoud en nazicht € 49
Groot onderhoud en dieptereiniging € 69

U kunt uw airco onderhoud voor een gedeelte zelf doen maar niet helemaal. Momenteel kunt ook genieten van een goedkoop airco onderhoud en uw airco laten reinigen voor de maand oktober. Op de pagina onderhoud vindt u terug wat wij precies doen en hoe het in zijn werk gaat. Onderschat de nadelige gevolgen van geen onderhoud te doen niet, het gaat ten koste van uw rendement, koeling of verwarming en meer.

Waarom onderhoud?

Voor en na

De filters van dit airco toestel zaten helemaal dicht! Dit resulteerde in weinig tot geen koele of warme lucht, een hoger verbruik, onregelmatig blazen, meer lawaai en snellere slijtage van de onderdelen. Bovendien wordt de lucht niet meer gefilterd en blaast u onaangenaame geurtjes en bacteriën uw huis of slaapkamer in. Onderhoud aan uw airco is dus zeker raadzaam.

Airco filters ontsmetten en reinigen

Algen,mos en schimmelvorming in de afvoerslang door stilstaand water. Tijdens een het onderhoud spuiten wij een een reinigend en ontsmettingsmiddel om dit te voorkomen. 

Airco afvoerslang terug algenvrij

Een airco toestel wordt geïnstalleerd en verbonden met elkaar dmv koperen en elektriciteitsleidingen. De koperen leidingen (koelleiding) zijn het belangrijkst, hier wordt het koelmiddel gas doorheen geperst en aangezogen op hoge en lage druk. De verbinding tussen binnenunit en buitenunit is gelast of zijn met schroefkoppelingen aan elkaar vastgedraait, hier kan door een menselijke fout iets mis zijn gegaan tijdens de installatie waardoor uw koelmiddel uit het systeem lekt. Dit is niet enkel schadelijk voor het milieu maar bij grotere hoeveelheden ook voor uzelf. De compressor in de buitenunit draait bij gebruik droog en zal uiteindelijk stuk gaan. U begrijpt ook dat het niet enkel gaat om de filters die waarschijnlijk nog niet vuil zijn na een jaar, of de buitenunit die er nog als nieuw uitziet. Het eerste onderhoud is belangrijk om eventuele fouten op te sporen in voorjaar en deze binnen de garantie te herstellen vooraleer het airco seizoen begint.

Airco onderhoud voor alle airco toestellen

Wat wordt er precies gedaan?

Klein onderhoud en nazicht

 • De omkasting van de binnenunit wordt open gedraaid, de filters worden zuiver gemaakt en ontsmet. 
 • De verdamper wordt oppervlakkig ontsmet en ingespoten met antibacterieel middel. 
 • De lekbak en afvoerslang worden behandeld met Algisept, een algenreinigend middel om verstoppingen te voorkomen
 • De uitblaastemperatuur wordt gemeten om te zien of de gasdruk nog goed is
 • Omkasting binnenunit wordt proper gemaakt

Groot onderhoud en nazicht

 • Houdt hetzelfde in als een klein onderhoud alleen wordt de buitenunit ook mee gereinigd.
onderhoud van airconditioning door favor cool

Nadelen geen onderhoud

 • Hoger verbruik
 • Meer lawaai
 • Kortere levensduur
 • Verval garantie
 • Onaangename geurtjes
 • Bacterieen verspreiding