Op 28/06 zijn we van 12:00 tot 17:00 telefonisch niet bereikbaar. Snel een offerte? klik hier. Dringende interventie nodig? Ontvang snel hulp door naar storing@favorcool.be te sturen.

Aftellen naar de zomer? Denk aan je nachtrust… en je portemonnee.

Nu we de feestdagen al lang vergeten zijn plannen we volop onze zomervakantie. Naar de Spaanse zon, de Italiaanse Rivièra of kies je voor een Belgische hittegolf? Die zijn ondertussen een zekerheid in juli of augustus… en de plakkerige t-shirts ook.

Laat het zonlicht je binnenklimaat regelen

Misschien heb je ondertussen de stap al gezet om je kantoor of woonst uit te rusten met een airco. Of overweeg je er eentje om je te wapenen tegen de alsmaar warmer wordende zomers. Het is alleszins een investering die je 12 maanden op een jaar geld opbrengt! Je leest het goed: “opbrengt”. Door de hoge aardgasprijzen zijn de voordelen van de airco meer in the picture gekomen. Want naast koelen, kan die ook goedkoop verwarmen. Een airco-toestel staat dus geen 8 maanden stof te verzamelen zoals je soms leest. Een gans jaar door blazen ze zuivere lucht, de ene moment wat kouder of warmer dan de andere.

Vandaag hebben ze nog het negatieve imago dat ze energie verslinden, maar dat tijdperk zijn we ook al heel lang voorbij. Ze verbruiken nog altijd wat stroom, maar gebruiken vooral de warmte uit de lucht om af te koelen en op te warmen. En dat beetje stroom dat ze dan toch verbruiken… die kan je kosteloos opwekken met zonnepanelen. Nu we de donkerste periode bijna achter de rug hebben, gaan die weer stilaan hun maximale rendement halen. Net op dat moment dat jij de afkoeling kan gebruiken.

Zeker als het helemaal gratis is!

Airco’s vormen een ideale combinatie met zonnepanelen. Vanaf het moment dat de eerste zonnestralen de zonnecellen in je panelen prikkelen, zie je de stroomproductie zienderogen toenemen. Gratis elektriciteit die je kan gebruiken om te koken, om te wassen, maar natuurlijk ook om je binnenklimaat te regelen. Op het moment dat je je airco het meest nodig hebt, is er ook het meeste zon. De zon die ervoor zorgt dat we het te warm hebben, gaat er zo ook voor zorgen dat we de binnentemperatuur kunnen laten zakken en beter kunnen slapen. Zonder dat het jou een euro kost. Er is natuurlijk de investering, maar die verdien je op ongeveer 5 jaar terug. De overige 23 jaar is je elektriciteit gratis. Naast een lagere energiefactuur verklein je ook je ecologische voetafdruk, zeker als je je airco ook gebruikt als alternatief voor aardgas. Zelfs de waarde van je woning stijgt! Tot eind 2023 kom je in aanmerking voor een premie tot € 750 op je zonnepanelen. 

Ons kleine broertje Solarnova is geboren!

Koelen en verwarmen kan je vandaag met de Favor Cool airconditioners. Maar we introduceren je graag ook ons kleine broertje Solarnova. Ondertussen is het al eerder een flinke peuter, want sinds de opstart eind 2022 hebben we al heel wat zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en warmtepompen geïnstalleerd. Dankzij onze “bloedband” kan je voortaan bij ons voor het totaalpakket gaan: zonnepanelen en airco’s. Een totaaloplossing die we dan kunnen installeren op één en dezelfde dag. Zo zit er een jarenlange expertise in hernieuwbare energie onder hetzelfde ouderlijke huis.

visitekaartje voorkant