Favor Cool » Zelf airco plaatsen

Zelf airco installeren


Hieronder ziet u een filmpje, een stappenplan en een aantal foto's over hoe een installatie van een monobloc in zijn werk gaat. Een goede doe-het-zelver kan op deze manier goedkoper een airco toestel plaatsen en genieten van een lucht geconditioneerde ruimte, zowel koel in de zomer als warm in de winter. Overigens kunt u er ook mee ontvochtigen en luchtfilteren(ventileren)

Het zijn uiteindelijk maar 2 of 3 (afhankelijk van model) gaten die geboord moeten worden, 2 grote van 162mm en ene van 32mm, een ophangbeugel geplaatst en 2 roostertjes bevestigen op de buitenmuur. Voor de rest is dit airco toestel een ideale designairco en esthetisch verantwoord.

 

Stap 1

Maak met het bijgeleverde sjabloon een mal uit hout of ijzer.

 

  1. Plak de tekening(ware grootte) op bijv. een stuk osb plaat en boor de getekende gaten af. Ophangbeugel, luchtafvoer (162mm), luchtaanvoer (162mm) en de kleine condensafvoerslang (32mm)
  2. Schroef de mal op de gewenste plaats tegen de muur vast

 

 

Stap 2

  1. Boor alle gaten op de mal af
  2. Schroef de mal los
  3. Bevestig de ophangbeugel

 

TIP: indien u zelf geen diamantboor heeft is het raadzaam deze te huren bij een verhuurbedrijf. 

Stap 3

  1. Plaats de roosters aan de buitenkant dmv. Pluggen en schroeven. Er is ook een mogelijkheid dat u een touwtje door aan het rooster bevestigd, het rooster door het gat naar buiten duwt en dan het touwtje terugtrekt en bevestigd aan de binnenmuur dmv een plug en schroef 

Stap 4

  1. Er worden 2 flexibele kunstof lappen meegeleverd, deze dient u op te rollen, in het gat duwen en op maat van de binnenmuur afsnijden. Dit zorgt ervoor dat er geen ongedierte of valse lucht de kamer wordt in of uitgeblazen.
  2. Hang daarna het toest op in de beugel en steek de stekker in het stopcontact